ВСУ на позициях "ЛДНР": дипломат назвал условия инспекции на Донбассе

Украина должна получить доступ к позициям боевиков в ОРДЛО - дипломат / УНИАН

Украина не должна идти на легализацию "ДНР" и "ЛНР", полагает Александр Моцик.

Україна може допускати інспекції на свої позиції, однак їх кадровий склад повинен виключати представників бойовиків "ЛДНР". Українська сторона також в обмін на поступки повинна отримати доступ до відповідних перевірок позицій, які контролюють російсько-терористичні війська.

Про це заявив дипломат Олександр Моцик у ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, проведення інспекцій є нормальною практикою, однак коли мова йде про російсько-український конфлікт на Донбасі, то Росія і бойовики, скоріше, йдуть шляхом продовження інформаційної війни, а не переслідують домовленості.

"І вони вважають, що виграли в цій війні, тому що на окупованій території сказали, що Україна виходить з певних положень Мінських домовленостей", - вважає експерт.

Також він додав, що проведення інспекції можливе, але тільки в тому випадку, якщо Київ в обмін отримає доступ до позицій незаконних збройних формувань в окремих районах Донецької та Луганської областей. У складі інспекцій не повинні бути присутніми представники бойовиків "ДНР" і " ЛНР" – Україна в жодному разі не повинна погоджуватися на їх політичну легалізацію у процесі перемовин.Читати такожМ'яка капітуляція: що не так зі спільним інспектуванням на Донбасі

"Всі українські громадяни, які виступають на боці "ЛНР" і "ДНР" і займають там певні позиції, при заході на територію України підлягають арешту і подальшому суду", - підкреслив Моцик.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты