Выживший в катастрофе Ан-26 курсант Золоческий решил продолжить летное дело

Курсант будет учиться дальше в университете Воздушных сил / Фото: AрмiяInform

Студент намерен завершить обучение в университете.

Курсант В'ячеслав Золочевський, який виявився єдиним, хто вижив в авіакатастрофі літака Ан-26 під Чугуєвим, заявив про своє рішення продовжити навчання в університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба, щоб у майбутньому все-таки стати льотчиком.

Як повідомляє AрмiяInform, до юнака 15 жовтня приїжджав голова університету, генерал-майор Олександр Туринський, який передав курсанту медаль За військову службу Україні, якою курсанта нагородив президент Володимир Зеленський.

Золочівський визнав, що вже обміркував плани на майбутнє і після реабілітації планує знову взятися за навчання.

«Я зробив свій вибір і вирішив продовжити навчання в університеті за обраною спеціальністю. У мене попереду кілька тижнів реабілітації, після чого я буду наздоганяти навчальну програму", - сказав він.

/ Фото: AрмiяInform
/ Фото: AрмiяInform

Журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook, що Золочівський є спадковим льотчиком, а його батько також потрапляв в авіакатастрофи.

"Приголомшливий хлопець! 20-річний курсант Харківського університету Повітряних сил В'ячеслав Золочівський єдиний дивом вижив у страшній катастрофі Ан-26 в Чугуєві, вирішив продовжити навчання і стати військовим льотчиком! Золочівський - син військового льотчика, який також тричі потрапляв в авіакатастрофи", - підкреслив Бутусов.

Крах Ан-26 під Чугуєвим

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты