"Здесь бабушка сейчас умрет": очевидцы поделились подробностями ДТП на Майдане

Очевидец рассказал о смертельном ДТП на Майдане/ Фото: скриншот из видео

По словам свидетелей, медицинские работники равнодушно отнеслись к пострадавшим.

Активіст організації Громадянська безпека Максим Яловцов став свідком резонансної ДТП на Майдані, коли джип в'їхав у натовп на пішохідній зоні, тому критично оцінив допомогу медиків і випадкових очевидців події.

«У такому випадку буде завжди більше рук з телефонами, ніж з ношами», - написав чоловік в сторіс на власній сторінці в Instagram.

За словами чоловіка, відразу після аварії він підійшов до однієї з машин, яка постраждала від удару позашляховика. У ній знаходилися жінка з маленькою дитиною. У неї була розсічена брова, у дитини ознак травм не було.

Яловцов розповів, що кинувся рятувати літню жінку. Він перевернув у безпечне положення згодом загиблу жінку, у неї з носа пішла кров, що свідчить про серйозні травми внутрішніх органів. Однак очевидець додав, що медик, який приїхав на виклик, спочатку підійшов до винуватця ДТП, а потім до інших постраждалих.

Читати такожУ МВС озвучили подробиці смертельної ДТП на Майдані"На слова: "Тут бабуся зараз помре", – він до неї навіть не підійшов, а, мигцем глянувши, сказав: "Вона померла", — обурюється очевидець.

Чоловік зазначив, що інший медик оглядала поламані ноги постраждалої, але не поцікавилася внутрішніми органами.

"Швидка нуляча, люди байдужі мерзоти з телефонами, а ваші знання і навички в стресовій ситуації впадуть до тваринного рефлексу, частина алгоритмів просто випала з голови», — підкреслив він.

Яловцов був обурений, що в швидкій допомозі не було елементарних препаратів. Йому відмовили в хлоргексидині, яким можна було б витерти кров з рук.

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты