Кадыров назвал Макрона лидером терроризма и припугнул трагедиями

Кадыров назвал президента Франции лидером терроризма / Reuters

По словам главы Чечни, последствия заявлений Макрона могут быть трагическими.

Глава Чечні Рамзан Кадиров відреагував на слова президента Франції Еммануеля Макрона щодо підтримки карикатур на пророка Мухаммеда після вбивства 18-річним чеченцем вчителя під Парижем, і назвав його лідером тероризму.

За словами Кадирова, наслідки заяв Макрона можуть бути трагічними. "Президент Франції сам зараз стає схожий на терориста. Підтримуючи провокації, він завуальовано закликає мусульман скоювати злочини», - написав він у своєму Telegram-канал.

Кадиров додав, що вірянами карикатури на Пророка сприймаються болісно, цього не може не знати Макрон.

Також Кадиров зазначив, що гідного майбутнього і порядку в країнах Європи не буде до тих пір, поки влада не стане з повагою ставитися до таких понять, як «релігія», яка є найважливішим у житті мусульман, «культура» і «моральність».

Чеченський лідер також закликав Макрона припинити провокації і нападки на віру, «поки ще не пізно».

"Припини, Макрон, поки ще не пізно, провокації і нападки на віру. Інакше увійдеш в історію як президент, який ухвалював навіжені рішення. Твою абсурдну позицію про публікацію карикатур сьогодні засуджують не тільки мусульмани всього світу, а й будь-які розсудливі представники інших конфесій", - висловився Кадиров.

Також лідер Чечні виправдав убивство вчителя у Франції.

"Ви навіть не маєте сміливості визнати, що глузування над вірою і пародії на неї і стали причиною трагічної долі викладача в передмісті Парижа. Він невпинно йшов до такого підсумку, зухвало провокуючи учнів, не рахуючись з їх обуреннями і проханнями припинити демонстрацію образливих малюнків. Як наслідок його ви зводите до рангу героя Франції, а людину, яку він спровокував - зробили терористом.

Що ж, Макрон, якщо ти називаєш його терористом, то в такому випадку, ти у стократ гірший, адже ти змушуєш до тероризму, підштовхуєш до нього людей, не залишаєш вибору, створюєш всі умови для вирощування екстремістських ідей в головах молоді. Ти можеш сміливо називати себе лідером і натхненником тероризму у своїй країні", - додав він.

Зазначимо, президент Франції Еммануель Макрон після вбивства вчителя пообіцяв захистити світську освіту і викладачів від посягання релігійних екстремістів, і додав, що ніхто не буде відмовлятися від карикатур.

Макрон також висловив ідею щодо необхідності створити разом з Радою мусульман Франції організацію, яка дозволить побудувати "освічений іслам" в країні. За його словами, треба звільнити іслам у Франції від іноземного впливу і посилити контроль за фінансуванням мечетей.

Убивство вчителя у Франції - про що йшлося раніше:

20 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган звинуватив президента Франції Еммануеля Макрона в проведенні ісламофобської політики, заявивши, що Макрон націлився на іслам і мусульман.

Президент Франції Еммануель Макрон прокоментував вбивство вчителя історії, підкресливши, що це — ісламістський теракт. Потім Макрон заявив, що ісламісти у Франції не спатимуть спокійно.

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты