"Кол в сердце Северного потока-2": в России анонсировали ответ Газпрома на санкции США

В России считают, что Газпрому все равно удастся достроить газопровод Северный поток-2 / ТАСС

По словам Игоря Юшкова, американцы не успеют за неделю ввести новые санкции против СП-2.

Сполучені Штати Америки не зможуть перешкодити завершенню будівництва російського газопроводу Північний потік-2, тому що за тиждень неможливо документально оформити нові санкції щодо енергетичного проекту. Незважаючи на обмеження, Газпром намагатиметься добудувати трубопровід.

Про це заявив експерт фінансового університету при уряді РФ Ігор Юшков виданню МК, коментуючи новий можливий санкційний удар Вашингтона по СП-2.

За його словами, американцям за тиждень не вдасться підготувати і документально реалізувати обмежувальні заходи.

"Який ще "кілок в серці проекту" мають на увазі американці, не зовсім зрозуміло. Не думаю, що вони встигнуть за тиждень підготувати і затвердити якісь нові заходи", - вважає Юшков.Читати такожУ Путіна припустили проблеми через "смертельний удар" США по Північному потоку-2

При цьому він упевнений, що російський монополіст має намір добудувати Північний потік-2 навіть у тому випадку, якщо США все ж таки вдасться ввпровадити ембарго.

"Газпром" вже показав, що санкцій не боїться і має намір йти до кінця", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, згідно з даними порталу відстеження суден Marine Traffic, російський трубоукладач Фортуна, який проводить роботи по завершенню будівництва СП-2 в територіальних водах Німеччини, 26 грудня припинив роботи і повернувся до порту Вісмар.Читати такожЗМІ дізналися про "смертельний удар" США по Північному потоку-2

Санкції проти Північного потоку-2

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты