"В спину ножами и заточками": Лукашенко оправдал кровавые действия ОМОНа

Александр Лукашенко высказался о действиях ОМОНа / Reuters

Президент Беларуси признал силовиков "не бить лежачих".

Президент Білорусі виправдав дії силовиків під час жорстких розгонів учасників масових протестів, але водночас попросив "не бити лежачих".

Про це він заявив на нараді з Радою безпеки 14 серпня, передає БелТА.

Лукашенко сказав, що "не може пред'явити претензії до будь-кого".

"Не можу. Тому що ви бачите, як розвивається ситуація. Єдине, попрошу і міністра, й інших: ми все-таки слов'яни, якщо вже людина впала і лежить, її не треба бити. Тобто має бути певне гальмо", - сказав він.

Президент стверджує, що правоохоронців нібито підло і "не по-чоловічому" "заїжджають зі спини й б'ють".

Читати такожБілорусі загрожує кримський сценарій: Путін буде душити Лукашенко строгим нашийником - експерт

"І хлопець навпіл зламався, хребет поламаний, він на все життя інвалід... Скажіть, а як матері цієї дитини? Так, погано, що синці. Але синці пройдуть, а його вже на ноги не поставиш. А переламані скільки ніг, кінцівок! Майже близько сотні людей постраждали! " - сказав Лукашенко про силовиків.

"Це що, ОМОНівцям це треба або міліції? Так вони тренувалися спокійно, в цій казармі жили. Але вони вийшли, щоб захистити їх, а вони їх в спину. З ножами, заточками, на ДАІ... Це ж спеціально! Ми ж з вами розуміємо, хто це робить", - стверджує президент.

Протести в Білорусі

Нагадаємо, в Мінську 10 серпня на вулиці Пушкінській загинув активіст, який став першою жертвою вуличних протестів після оголошення результатів виборів президента Білорусі.

Як раніше повідомлялося, 9 серпня в Білорусі відбулися вибори президента. Масові протести в Білорусі почалися після того, як з'явилися результати екзитполів, згідно з якими беззаперечним лідером виборчих перегонів є чинний президент Олександр Лукашенко.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты