"Спецназовец-фитнесс-тренер и советские кокарды": в Беларуси силовики выбрасывают форму в мусорники

В Беларуси силовики выбрасывают форму в мусорники / скриншот из видео

В Беларуси стартовал флешмоб, в ходе которого бывшие и нынешние силовики выбрасывают служебную форму.

У Мережі (здебільшого на опозиційних до влади Олександра Лукашенка Telegram-каналах) почався відео- і фотофлешмоб, в ході якого бійці спецназу і внутрішніх військ в знак протесту проти жорстоких розгонів протестуючих в Білорусі викидають кітелі і берети в сміттєві контейнери.

"Братства спецназу в Білорусі більше немає", - наприклад, стверджує один з чоловіків на відео, після чого рішуче викидає чорний берет в контейнер для сміття.

Крім того, у флешмобі взяли участь і співробітники міліції / ДАІ.

Однак незабаром користувачі Мережі встановили, що деякі з учасників флешмобу виявилися зовсім не білоруськими силовиками. Наприклад, один з "спецназівців", виявився емігрантом з Білорусі, який працює фітнес-тренером в Берліні.

Крім того, у деяких учасників флешмобу на кашкетах і беретах знаки-кокарди радянського зразка.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента. Масові протести в Білорусі почалися після того, як з'явилися результати екзітполлов, згідно з якими беззаперечним лідером виборчих перегонів є чинний президент Олександр Лукашенко.

Білоруська опозиція стверджує, що під час виборів були масштабні фальсифікації. По всій країні люди вийшли на акції протесту, щоб відстояти своє право вибирати президента. Силовики жорстоко розправляються з протестуючими , активно використовуючи світлошумові гранати та інше подібне зброю.

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты