Россияне рассказали о своем отношении к Лукашенко и протестам в Беларуси

Лукашенко поддерживает почти половина россиян / Reuters

Отношение россиян к действиям силовиков напрямую зависит от источника новостей о ситуации в Беларуси.

У Росії вивчили думку росіян про президента Білорусі Олександра Лукашенка і протести в республіці, і перед його візитом до Москви на зустріч з главою Кремля Володимиром Путіним оприлюднили результати.

Про це повідомляє видання «Ведомости».

Згідно з опитуванням фонду «Громадська думка», про вуличні акції в Білорусі чула більшість росіян - 86% опитаних. Проте уважно стежать за тим, що відбувається, всього 23% від всіх тих, хто знайомий з ситуацією в сусідній державі, 43% приділяють цьому куди менше уваги.

За інформацією, на 23 серпня свою підтримку президенту Олександру Лукашенку висловлювали 42% росіян з 66%, що стежать за ситуацією в Білорусії. Відтак до 30 серпня ця кількість зросла до 46%, водночас кількість респондентів, схильних або підтримати білоруську опозицію, або взагалі нікого не підтримувати, незначно впала - з 26 до 24%.

Відзначимо, водночас збільшилася кількість опитаних росіян, які несхвально ставляться до страйків на білоруських підприємствах, - з 43 до 47% за тиждень.

Загалом громадяни Росії скоріше позитивно оцінюють дії білоруських силовиків під час вуличних акцій - 29% проти 25% тих, хто ці дії не схвалив. Але настрої респондентів з цього питання безпосередньо залежали від джерела новин про ситуацію в Білорусі.

Так, телеглядачі значно частіше позитивно оцінювали жорсткі дії міліції та ОМОНу під час розгону протестувальників (47% проти 14% оцінили їх негативно). Водночас користувачі інтернету та соціальних мереж не схвалили ці дії: 45% з них оцінили дії відносно протестувальники негативно і лише 33% - позитивно.

Протести в Білорусі - що було раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты