Швеция рекордно увеличивает оборонный бюджет из-за угрозы России

Швеция рекордно увеличит оборонный бюджет из-за «российской угрозы» / Фото: globallookpress.com

В Стокгольме убеждены, что уровень безопасности в регионе существенно снизился.

Уряд Швеції прийняв рішення рекордно збільшить витрати на оборону. Бюджет зросте на 40% протягом 2021-2025 років через ймовірність російської загрози.

Як повідомляє АР, міністр оборони Швеції Петер Хультквіст висловив думку, що ситуація з політикою безпеки в регіоні "погіршилася з плином часу" як "наслідок дій Росії".

"Це найбільше збільшення обороноздатності за останні 70 років. Не можна виключати збройного нападу на Швецію", - сказав він.

За даними уряду, напад може початися з атаки на важливі цивільні і військові об'єкти, саботажу і "ліквідації ключових людей".

Читати такожПандемія коронавірусу не вщухає: Ілон Маск заявив, що Швеція була праваУточнюється, що новий оборонний законопроект передбачає збільшення витрат на 27 млрд крон ($3,1 млрд), або до 40%. В уряді зазначають, що вже заручилися підтримкою опозиційних політсил країни. Дата голосування поки невідома.

За словами Хультквіста, після збільшення оборонного бюджету Швеція матиме третю армійську бригаду, оснащену артилерією, і кілька місцевих оборонних батальйонів, а також збільшиться кількість призовників.

Зазначимо, Швеція не є членом НАТО. Стокгольм витрачає на оборону в даний час 1,1% від валового внутрішнього продукту.

Санкції Євросоюзу проти РФ через отруєння Навального

Автор: Яна Катасонова
Новости сейчасКонтакты