СМИ: приход к власти Байдена развяжет газовую войну из-за Северного потока-2

Приход к власти Байдена развяжет газовую войну из-за Северного потока-2 / Reuters

Еще будучи вице-президентом Байден заявлял, что с трубопроводами по дну Балтийского моря Европа станет «еще более зависимой» от российского топлива.

Перемога демократа Джо Байдена на президентських виборах в США може призвести до ескалації газової війни у безпосередній близькості від Швеції через російський газопровід Північний потік-2.

Як пише шведське видання Svenska Dagbladet, вступ Байдена на посаду не змінить ставлення Вашингтона до російського проєкту. "Скоріше навпаки: Джо Байден, якщо це можливо, навіть жорсткіший противник, ніж Дональд Трамп», - підкреслили автори статті.

Також журналісти звернули увагу на те, що ще коли Байден був віцепрезидентом, він заявляв, що з трубопроводами по дну Балтійського моря Європа стане «ще більш залежною» від російського палива. Байден говорив, що кращою альтернативою цьому може стати постачання зрідженого природного газу зі США.

Крім того, автори статті переконані, що для Швеції питання «Північного потоку-2» вже вирішене. Однак на рівні Євросоюзу, вважають журналісти, він викликає політичні суперечки на тлі загрози американських санкцій.

Північний потік-2 - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты