Трамп помиловал экс-главу своего штаба Манафорта

Пол Манафорт отсидел около двух лет из семи с половиной/ Reuters

Пол Манафорт был осужден за совершение преступлений, вскрытых в ходе "российского расследования" спецпрокурора Мюллера.

Президент США Дональд Трамп помилував колишнього главу свого передвиборчого штабу Пола Манафорта та ексрадника Роджера Стоуна, які були засуджені в рамках розслідування про втручання Росії у вибори в США в 2016 році.

Про це йдеться в заяві Білого дому, опублікованій 23 грудня.

Пол Манафорт був засуджений за фінансові та податкові злочини.

«В результаті кричущого зловживання з боку прокуратури Манафорт пережив роки несправедливого поводження і став однією з найяскравіших жертв, як з'ясувалося, найбільшого полювання на відьом в американській історії", - йдеться в тексті заяви.

Ексрадник Трампа Роджер Стоун був засуджений за підсумками розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера за перешкоджання правосуддю. У Білому домі заявили, що він зіткнувся «з потенційною політичною упередженістю на суді присяжних», а його помилування «допоможе виправити несправедливість».

У липні Трамп скасував тюремний термін Стоуну разом зі штрафом, проте судимість за ним продовжувала значитися.

В цілому, помилування отримали 26 осіб, зокрема і батько зятя Дональда Трампа - девелопер Чарльз Кушнер, який в 2005 році був засуджений до позбавлення волі за ухилення від сплати податків, нелегальні внески на користь виборчої кампанії й тиск на свідків. В ув'язненні він провів 14 місяців.

26 листопада американський лідер повідомив про помилування свого екс-радника з національної безпеки Майкла Флінна.

Справа Манафорта - що відомо:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты