В Германии не захотели обслуживать самолет Лукашенко

Самолет Лукашенко не захотели обслуживать в Гамбурге / Reuters

Профсоюз рабочих распространил заявление о том, что самолет принадлежит «тому самому Лукашенко, отдавшему приказ стрелять в демонстрантов в Беларуси».

13 жовтня в аеропорту Гамбурга Фульсбюттель приземлився літак президента Білорусі Олександра Лукашенка. Команда робітників на знак протесту відмовилася його обслуговувати.

Про це передає телеграм-канал Nexta.

Після того, як Boeing 737 з реєстраційним номером EW-001pa приземлився в аеропорту, профспілка поширила заяву про те, що літак належить «тому самому Лукашенку, який віддав наказ стріляти в демонстрантів у Білорусі».

"Це літак того самого Лукашенка, який віддав наказ стріляти з бойової зброї в демонстрантів у Білорусі. Ми, профспілкові активісти кампанії Lufthansa Technik, не забуваємо нашу давню традицію міжнародної солідарності і стоїмо пліч-о-пліч з білоруськими робітниками», - йдеться в листівці профспілки компанії LufthansaTechnik.

Крім того, в листівці є низка вимог до білоруського уряду.

«Ми вимагаємо відставки Лукашенка і справжніх демократичних виборів! Ми вимагаємо звільнення всіх політичних в'язнів і негайного відновлення на роботі тих колег, які втратили роботу! Ми вимагаємо, щоб всі співробітники могли вільно об'єднуватися в незалежні профспілки!» ,- сказано в листівці.

Листівка профспілки робітників / t.me/nexta_tv

Цікаво, що майже 31 рік тому в кампанії була дуже схожа ситуація. Диктатор Румунії Чаушеску придушував протести робітників. Коли працівники Lufthansa Technik мали ремонтувати його літак, вони теж на знак протесту відклали в сторону гайкові ключі.

Санкції проти режиму Лукашенка - про що йшлося раніше:

Автор: Адриана Бубновская
Новости сейчасКонтакты