В Конгрессе США призвали признать независимость Нагорного Карабаха

В Нагорном Карабахе продолжается военный конфликт Армении и Азербайджана/ Reuters

Возвращение Нагорного Карабаха республике Азербайджан неприемлемо, утверждает Грейс Наполитано.

Член Палати представників Конгресу США від Демократичної партії Грейс Наполітано закликала американську владу визнати незалежність невизнаної самопроголошеної республіки Нагірний Карабах. Такий варіант розвитку подій допоможе зупинити бойові дії в зоні вірмено-азербайджанського конфлікту.

Про це конгресмен написала у своєму акаунті в мікроблозі Twitter, приклавши копію відповідного листа на ім'я спікера Палати представників Ненсі Пелосі.

У документі йдеться про те, що визнання незалежності Нагірного Карабаху відповідає принципам американської демократії і свободи.

"Шлях вперед - це шлях до свободи, тому сьогодні я закликаю до офіційного визнання незалежності республіки Арцах США", - зазначила Наполітано.

Крім того, в листі зазначено, що таке рішення має бути прийнято через військові дії у Нагірному Карабасі, які ведуть "Азербайджан, Туреччина, ІДІЛ і їх союзники".

За словами Наполітано, незважаючи на історичну приналежність Нагірного Карабаху Вірменії, республіка твердо стоїть на шляху власної незалежності.Читати такожНезалежність Нагірного Карабаху і миротворці: Алієв пояснив позицію Баку

"Шляху назад немає. Повернення Арцаха до Нагірного Карабаху неможливе", - підкреслила конгресмен.

Незалежність Нагірного Карабаху

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты