В Кыргызстане заявили об исчезновении президента и премьера

Местонахождение Сооронбая Жээнбекова на данный момент неизвестно / Reuters

В стране приняли решение закрыть границу.

Рада безпеки Киргизстану заявила, що місцезнаходження президента країни Сооронбая Жеенбекова і прем'єр-міністра Кубатбека Боронова невідоме.

У зв'язку з цим в країні ухвалили рішення закрити кордон, передає Интерфакс.

Заступник голови Ради безпеки країни Омурбек Суваналієв заявив, що перші особи країни не з'являлися на публіці з початку протестних акцій. В інтернеті були опубліковані кілька звернень президента, але де вони записані, невідомо.

"Посадові особи, які залишили робочі місця, знаходяться в конспіративних місцях. Сказати точно де, ми не можемо, багато з них ховаються", - зазначив Суваналієв.

За його словами, політична ситуація в країні залишається напруженою.

"Політичні партії не можуть домовитися. Ми вживаємо всіх заходів із силовим блоком, щоби не допустити зіткнень. Партії повинні сісти за стіл переговорів, щоби не дестабілізувати обстановку", - сказав заступник голови СБ.

У свою чергу, в. о. глави МВС Киргизії та комендант Бішкека Курсан Асанов, призначений на цю посаду 6 жовтня, також повідомив, що він не знає, де знаходиться президент, передає 24.kg.

"Я зараз зайнятий іншими проблемами - наведенням порядку в Бішкеку (...) Вважаю, що пошуками Жеенбекова та інших займаються інші структури», - зазначив Асанов.

Водночас РИА Новости з посиланням на прес-секретаря президента Киргизстану Толгонай Стамаліеву повідомляє, що Жеенбеков знаходиться в Бішкеку.

«Особисто проводить переговори з політичними силами. Всі сили направлені на те, щоби повернути все в правове русло", - заявила Стамаліева.

Читати такожЧим закінчаться протести в Киргизстані

Протести в Бішкеку - що було раніше:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты