В США назвали ключевой шаг для вступления Украины в НАТО

В США высказались о вступлении Украины в НАТО / Reuters

Ключевым шагом Украины для членства в НАТО является реформа.

У США назвали ключовий крок на шляху України в НАТО. За словами тимчасово повіреної у справах США в Україні Христини Квін, реформа Служби безпеки України є ключовим кроком для вступу України в НАТО.

"Спецслужба повинна бути реформована відповідно до євроатлантичних принципів", - повідомило посольство за підсумками зустрічі тимчасово повіреної у справах США в Україні Христини Квін з нардепом Мар'яною Безуглою.

"Вдячні за очолювану нею роботу над законопроектом щодо СБУ. Реформування служби відповідно до євроатлантичних принципів і кращих практик є ключовим кроком на шляху України до НАТО", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, напередодні президент України Володимир Зеленський провів переговори з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом і закликав його якомога швидше надати країні План дій щодо членства, назвавши Альянс – "єдиним шляхом до закінчення війни на Донбасі".

Читати такожУ Німеччині здивували відповіддю на заяву Зеленського про вступ до НАТО

У президента Росії Володимира Путіна заявили, що вступ України до НАТО тільки погіршить ситуацію на Донбасі. При цьому Москва хоче, щоб українська влада "прислухалася до жителів окупованих територій".

Вступ України до НАТО - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Мария Тупик
Новости сейчасКонтакты