Хотели спрятать "хвост": Лукашенко выдвинул жесткое обвинение Путину

Лукашенко попросил силовиков аккуратно обращаться с задержанными россиянами / Reuters

Беларусский президент призвал "аккуратно обращаться с задержанными".

Білоруський лідер Олександр Лукашенко сьогодні заслухав доповідь голови КДБ Валерія Вакульчик і глави Слідчого комітету Івана Носкевича щодо ситуації із затриманими раніше росіянами зі складу приватної військової компанії.

Про це повідомляється на сайті білоруського лідера в суботу, 1 серпня.

За його словами, багато фактів слідства є вельми цікавими.

"Я дивлюся, замовкли й наші старші брати. Вже не кричать, що вони посилали цих хлопців до Стамбулу. Ніякого Стамбула не було і бути не могло, як виявилося на перевірку. Ясно, що у цієї групи були інші цілі. І завдання слідства - з'ясувати ці цілі ", - заявив Лукашенко.

Він попросив акуратно поводитися із затриманими.

Читайте такожКінець багатовекторності Лукашенка: попереду майдан і політична самотність

"Вони, звичайно, винні, але не настільки, щоб щодо них ухвалювати якісь жорсткі заходи. Це солдати. Їм наказали - вони пішли. Розбиратися треба з тими, хто наказував, хто їх сюди посилав", - звернув увагу Олександр Лукашенко .

"Молодці, що з'ясували, що це перша група. Я так розумію, це тільки перша група зі 180 або 200 осіб, яка планувалася до перекидання до Білорусі. І до того ж, коли я це говорю (я прочитав доповідь), це точні дані сьогодні. І спроба там зараз заховати "хвіст" в Росії та сказати, що ось мало не вони з нами погодили приїзд цієї групи, це повна нісенітниця ", - підкреслив білоруський лідер.

Він пояснив, що завжди, які б заходи не проводилися у Білорусі за участю російських військовослужбовців, будь то колишніх або діючих, завжди відповідні відомства двох країн взаємодіють.

"У нас дозвіл тільки президент може дати на приїзд військовослужбовців, на відвідування Білорусі. З технікою, без техніки, літаки, вертольоти, тощо... Ніяких дозволів ніхто не давав. Більш того, у нас викликають серйозні сьогодні підозри ті цілі, які собі група намічала", - сказав глава держави.

Нагадаємо, в середу, 29 червня, на території Білорусі правоохоронні органи РБ затримали 33 військових найманця ПВК Вагнера. Стверджується, що вони демонстрували підозрілу поведінку, внаслідок чого потрапили до поля уваги білоруських силовиків.

Пізніше у МЗС Білорусі заявили, що у деяких осіб, затриманих на території білоруської держави, є українські паспорти. Білоруські та українські дипломати провели консультацію з мотивів цього інциденту.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты