Британия отправит корабли к берегам Украины – западные СМИ

Британские корабли отправятся в Черное море, узнали журналисты / УНИАН

Британская сторона хочет показать, что поддерживает Украину, выяснили журналисты.

Великобританія відправить у Чорне море до берегів України два кораблі з Королівського флоту – есмінець типу 45, який озброєний зенітними ракетами, і протичовновий фрегат типу 23.

Британія вирішила відправити кораблі до українських берегів у травні, оскільки між військами України та Росії продовжує зростати напруженість, пише The Sunday Times з посиланням на джерела у британських Військово-морських силах.

За відомостями видання, відправленням кораблів у Чорне море британська сторона хоче показати солідарність з Києвом та союзниками по військово-політичному блоку НАТО.

"...один есмінець типу 45... і протичовновий фрегат типу 23 відокремляться від авіаносної групи ВМС Великобританії у Середземному морі та попрямують через Босфор у Чорне море", – наголошується у матеріалі.

Раніше повідомлялося, що у середині квітня влада США відправить есмінці у Чорне море, щоб показати підтримку України.

Пізніше західні ЗМІ з'ясували, що Штати вирішили не відправляти кораблі, оскільки побоювалися загострення напруженості між нашою країною та РФ.

Американська сторона вже не раз відправляли кораблі у Чорне море.

Нові агресивні кроки РФ проти України та загострення конфлікту на Донбасі – що потрібно знати

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Новости сейчасКонтакты