Украинцев ждет повышение тарифов на отопление: на сколько вырастет цена

В Украине вырастут тарифы ЖКХ

В Украине тарифы на тепло будут пересматривать несколько раз за сезон.

В Україні очікується підвищення тарифів на опалення в порівнянні з початком опалювального сезону.

Ціна на тепло буде підскакувати щомісяця, повідомляє Оbozrevatel.

В Україні подорожчає газ: експерт назвав нову ціну

"Якщо в жовтні, ймовірно, різниця буде незначною, то в розпал сезону, в грудні-лютому, газ може підскочити в ціні від 5,8 до 7 грн за кубометр", - розповів представник Асоціації постачальників енергоресурсів Артем Компан.

За словами експерта, зараз ціна контрактів на вересень вже становить 5,5 - 5,8 грн за кубометр з урахуванням транспортування до кордону України. До грудня вона підскочить до 7 гривень за кубометр.

Зростання тарифів на опалення: чого чекати українцям

Якщо враховувати динаміку підвищення ціни на газ, то можна спрогнозувати, що тарифи на опалення можуть зрости приблизно на 15-16%. Наприклад, якщо в жовтні за опалення однокімнатної квартири доведеться віддавати близько 1,1 тис.грн, то вже в грудні за ту ж квартиру прийде платіжка в 1,2-1,3 тис. грн.

Про те, що тарифи на тепло можна переглядати кілька разів за сезон прописано і в останньому меморандумі з МВФ.

Там сказано, що в Україні вводиться законодавча вимога, згідно з якою з 1 жовтня 2020 року компанії-постачальники тепла зможуть кілька разів за рік переглядати тарифи з урахуванням ринкових цін на газ.

Підготовка до опалювального сезону: що кажуть у Кабміні

Відзначимо, що за даними Міністерства розвитку громад і територій, на 1 вересня 2020 року в Україні до осінньо-зимового періоду комплексно підготовлено 129,91 тис. будинків - це 82,6% від запланованої кількості. Роботи обійшлися в 1,567 млрд грн, що становить 80,4% від виділених за планом підготовки коштів, повідомила прес-служба МРГТ.

Розподіл готовності житлового фонду в залежності від видів обслуговування:

Крім цього, заплановано підготувати до опалювального сезону 40,5 тис. об'єктів соціально-культурного призначення.

На 1 вересня підготовлено 36,14 тис. об'єктів (89,2%):

Нагадаємо, з 1 липня українці, в будинках і квартирах яких не встановлено газовий лічильник, змушені отримуватимуть збільшені платіжки. Влада змінила норми споживання газу, внаслідок чого обсяги споживання блакитного палива розділені по сезонах.

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты