В 2021 году Украину ждет кризис с выплатами зарплат и пенсий – эксперт

Зарплаты и пенсии в Украине в 2021-м выплачивать станет проблематично / УНИАН

По словам аналитика, именно экономические проблемы в этом году выйдут на первый план.

2021 рік стане для України роком економічних проблем, прогнозує політичний аналітик Олександр Кочетков.

За його словами, саме економічні проблеми цього року вийдуть на перший план. Зокрема, величезна діра в бюджеті (близько 300 мільярдів гривень) ставить під загрозу стабільну виплату зарплат і пенсій в Україні.

«Проблеми почнуться навесні, якщо влада не вирішить проблему дефіциту бюджету. А, як бачимо, МВФ не горить бажанням допомагати Україні латати цю дірку. Біда в тому, що ця діра стосується незахищених статей бюджету, і навесні неминуче почнуться проблеми з виплатами пенсій, зарплат бюджетникам тощо», - розповів Кочетков у коментарі Главреду.

Читати такожЕксперт пояснив, чому "королева" Зеленський абсолютно влаштовує ПутінаЯкщо влада не зможе вирішити проблему, це врешті-решт призведе до соціального вибуху.

"Якщо економічне і соціальне напруження в суспільстві буде суттєвим, це цілком може призвести до переформатування Верховної Ради. Це стане свого роду клапаном виходу пари суспільства. Але в результаті дострокових парламентських виборів Зеленський втратить свій вплив і на Раду, і в Кабмін, після чого отримає справжню парламентсько-президентську республіку. За таких умов президенту буде значно важче утримуватися далі на своїй посаді і впливати на процеси в країні», – резюмував експерт.

Новини економіки

Автор: Диана Бель
Новости сейчасКонтакты