Унесенные ветром вернули на HBO Max - что досняли в фильме

Унесенные ветром 1939 / кадр из фильма

Фильм-легенду 20 века Унесенные ветром вернули обратно на HBO Max и добавили целых два ролика, которые оперативно сняли за короткое время.

Професор Чиказького університету Жаклін Стюарт записала для Warner Bros та HBO два ролика по фільму Віднесені вітром, щоб згладити расистську критику на адресу фільму і всі історії, оскільки події стрічки, як і оригінального роману відбуваються під час Громадянської війни в США - війни за свободу темношкірих. Про це повідомляє Variety.

У першому ролику професор кіно Жаклін Стюарт пояснює, що історична епоха у фільмі зображена ностальгічно - без згадок про жорстокість системи рабства по відношенню до темношкірих, тобто реальність сильно пом'якшена у порівнянні з тим, що було насправді.

"Фільм показує цей світ через ностальгічний погляд, заперечуючи жахи рабства і расову нерівність. Перегляд Віднесених вітром може бути дискомфортним, навіть болісним.Читати такожВирішена доля фільму Віднесені вітром

Однак важливо, що класичні голлівудські фільми доступні для перегляду та обговорення у своєму оригінальному вигляді", - говорить Жаклін у відео.

Жаклін Стюарт також заявила, що через закони про расову сегрегацію темношкірі актори не змогли потрапити на прем'єру Віднесених вітром в 1939, а афроамериканській акторці Хетті Макденіел довелося сидіти окремо від своїх колег по фільму на церемонії вручення премії Оскар.

Як відомо, Макденіел стала першою чорношкірою акторкою в історії, яка одержала Оскар - саме за Віднесених вітром. Вона зіграла Матусю.

Друге відео, яке супроводжує оновлених Віднесених вітром на HBO Max, — це запис з кінофестивалю TCM Classic 2019, на якій протягом години обговорюється складна спадщина фільму, так що тривалість стрічки істотно подовжилася.

Нагадаємо, фільм Віднесені вітром, пропав з відеотеки HBO Max 10 червня в розпал бунтів в США.

Автор: Александр Галайда
Новости сейчасКонтакты