На чем основываются страшилки шоколадолюбов по поводу отставки Смолия

Яков Смолий покидает пост руководителя НБУ / УНИАН

Даже если парламент и примет отставку главы НБУ, то совет и правление банка прекрасно продолжат выполнять свои Функции.

Наші любителі шоколаду влаштували справжній концерт з приводу можливої відставки голови Нацбанку.

Крики про долар за 100, інфляції, розрив відносин з МВФ та інших нещастях, лунали до самої ночі. Ну а насправді все це виглядає просто смішно. І ось чому:

Ну, по-перше, відставку голови Нацбанку ще повинен затвердити парламент, а він цього поки не зробив.

Нацбанк це незалежна структура, але незалежність за визначенням не означає вседозволеності, ігнорування законів і курсу Уряду.

Одним основних завдань Нацбанку є забезпечення стабільності гривні, підтримка економічного зростання та оперативна підтримка політики Кабміну. Але по факту, НІЧОГО з цього Нацбанк під керівництвом Смолія так і не зумів толком зробити.

Читати такожВідставка Смолія - абсолютне благо для України. Шкода тільки, що його не посадятьНаціональний банк НЕ СКЛАДАЄТЬСЯ з одного Смолія. Навіть якщо парламент прийме його відставку, то рада і правління банку чудово продовжать виконувати свої функції.

Страшилки від шоколадолюбов та інших любителів грантів з приводу розриву відносин з МВФ, гіперінфляції, тиску Заходу, включення друкарського верстата і впливу олігархів це просто жалюгідні фантазії. Адже як я вже говорив, Нацбанк це не один Смолій. І ніхто не буде руйнувати напрацьовані роками взаємини заради однієї людини. Ніхто не буде включати друкарський верстат і віддавати Нацбанк Коломойському. А тим більше нам не загрожує доля Венесуели.

Навіть якщо нинішній керівник і піде, то на його місце однозначно прийде професійна, адекватна і незаангажована людина, яка буде працювати виключно на державу, а не на свої інтереси і амбіції, як це робив його попередник.

Так що не ведіться на провокації і дотримуйтесь спокою. Відставка Смолія критично не вплине ані на курс, ані на інфляцію, ані тим більше на стан економіки нашої держави. Все буде добре. Все буде Україна.

Новости сейчасКонтакты