Украина движется от одной катастрофе к другой

Карантин в Украине оставил тысячи без средств заработка / УНИАН

Если в стране ничего не изменится, ее ждет стихийный и отчаянный бунт.

Є відома французька фраза, що стала символом відчуженості влади від проблем народу. Її автор філософ і письменник Жан-Жак Руссо в своєму романі «Сповідь» писав: «Нарешті я згадав, який вихід придумала одна принцеса; коли їй доповіли, що в селян немає хліба, вона відповіла: «Нехай їдять brioschi»».

Brioschi - здобні булочки, але це не змінює глузливий характер сказаного. І зараз у нас міністри і топ-менеджери держкорпорацій, самі отримуючи космічні зарплати і премії, тупо закрили українців по домівках і заборонили працювати. А ось приклад Швеції та Австрії говорить про зворотне – дарма у нас вводили жорсткий режим карантину.

Читати такожКарантин забирає останнє у простих українцівТепер в Україні маємо колосальне падіння економіки і реальних доходів пересічних громадян. Денис Шмигаль до держбюджету-2020 навіть найменші суми з усіх сусеков вишкрібає, а ніяк не вишкребе.

Що робити далі? Як для влади, так і для держави буде краще, якщо Кабмін швидше почне трансформацію і самозміну системи корупції і казнокрадства, дасть людям нормально працювати, ніж тупо буде очікувати стихійний і відчайдушний бунт.

Таке відчуття, що жити краще, ніж у «жирні» нульові роки, ми не будемо ніколи. Настала для нас нова реальність: від міхура до міхура, від катастрофи до катастрофи, від майдану до майдану.

Новости сейчасКонтакты