Ермак сделал резкий выпад в адрес Фокина из-за скандальных заявлений

Ермак призвал Фокина покинуть ТКГ / РБК-Украина

Глава Офиса президента призвал скандального чиновника выйти из состава ТКГ.

Глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що заступник голови української делегації в ТКГ Вітольд Фокін має залишити переговорну групу після своїх скандальних заяв.

Відповідну заяву зробив він у Facebook. За його словами, РФ є учасником конфлікту, а не спостерігачем.

"Росія має піти з нашої землі, забравши все своє - армію, збройні формування, військову техніку, окупаційні структури. А ще було б непогано, якби Росія забрала ще й свої дипломатичні пастки, в які потрапили представники України в попередні роки і з якими ми сьогодні змушені розбиратися", – зазначив Єрмак

Не Фокін винен у дипломатичних невдачах, які терпіло попереднє керівництво України, зазначив глава ОПУ.

Читати також"Не відповів, чий Крим": Фокіна жорстко розкритикували в Раді

"Хіба це пан Фокін погодив зобов'язання провести вибори в ОРДЛО не після, а до повернення Україні контролю над кордоном з Росією? Ні, не Фокін. Може, пан Фокін погодив зобов'язання консультуватися щодо змін українського законодавства? Ні, не Фокін. А хто в 2014 році не став захищати Крим від захоплення? Пан Фокін? Ні, не Фокін. Ви знаєте прізвища", - написав Єрмак.

Він також підкреслив, що при колишньому складі української делегації в ТКГ ніколи не вдавалося досягти угоди про двомісячну тишу на фронті. Однак при цьому глава президентського офісу відкидає заяви Фокіна на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

"Все це не виправдовує сьогоднішні слова пана Фокіна. Моя особиста позиція-пан Фокін повинен піти з ТКГ", - підсумував Єрмак.

Заяви Фокіна про Донбас:

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты