Новоиспеченные отцы получили новую возможность по уходу за ребенком

Рада ввела декретный отпуск для отцов / 1zoom.ru

Этот закон предлагает предоставить возможность матери или отцу ребенка воспользоваться правом на получение отпуска по уходу за ребенком.

В Україні ввели декретну відпустку для чоловіків - Верховна рада схвалила у другому читанні законопроект №3695 про забезпеченні рівних можливостей матері й батька по догляду за дитиною.

"За" проголосували 269 парламентаріїв.

Цей закон пропонує надати можливість матері або батькові дитини скористатися правом на отримання відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку (як рівне право кожного з батьків дитини).

Зараз же декретом батько може скористатися тільки у разі, якщо матір дитини вийшла на роботу або перебуває тривалий час в лікарні.

Крім того, роботодавець за власні кошти може надавати одному з батьків частково оплачувану відпустку по догляду за дитиною більшої тривалості.

Читати такожСтало відомо, які партії потрапляють в Раду в разі дострокових виборів

Відповідно до закону, працівник має повідомити роботодавця не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня дострокового припинення відпустки по догляду за дитиною.

Запроваджується і новий вид відпустки - "одноразова оплачувана відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів".

Ним зможе скористатися:

Крім того, батькові дитини разом з матір'ю дають право скористатися додатковою оплачуваною відпусткою для працівників, які мають дітей або дитину з інвалідністю, тривалістю 10 або 17 (за сукупністю) днів.

Виплати на дітей - про що повідомлялося раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты