Отмена бумажных трудовых книжек: как будут начислять пенсии "по-новому"

В ПФУ рассказали как будут начислять пенсии / УНИАН

Роль трудовой - это информация о трудовых отношениях. На сегодняшний день эта информация поступает в ПФУ от работодателей. Эта информация накапливается.

Після того як сьогодні Рада схвалила законопроєкт про введення електронних трудових книжок, у Пенсійному фонді (ПЦУ) пояснили, як тепер нараховуватимуться виплати.

Згідно з інформацією, в ПФУ є центри обробки даних, де проходить повне дублювання інформації. Відомості для нарахування пенсії при переході з паперового носія на електронний не загубляться, заявив заступник голови правління Пенсійного фонду України Олександр Малецький в ефірі каналу Україна 24.

"Роль трудової - це інформація про трудові відносини. На сьогодні ця інформація надходить до ПФУ від роботодавців. Вона накопичується, вона є, включаючи посаду, професійні ознаки роботи, накази про приймання і звільнення з роботи. Ця інформація вже є", - розповів Малецький.

Він запевнив, що інформація не зникне, оскільки в ПФУ для цього створюють необхідні умови.

Читати такожІндексація пенсій: кому з українців покладені доплати

"У нас є основний і резервний центри обробки даних, у нас проходить повне дублювання інформації. Тому загубитися нічого не може", - підкреслив заступник голови правління ПФУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты