Россия планирует очередное вторжение в Украину - журналист

Юрий Бутусов рассказал о попытках России уничтожить энергетику Украины

По словам журналиста Юрия Бутусова, власти России мечтают об уничтожении энергетики Украины.

Відомий журналіст Юрій Бутусов, який раніше розповів про рейд українських диверсантів у Крим, на цей раз повідав про спроби Росії вторгнутися на енергоринок нашої країни для знищення галузі.

Таким чином Росія хоче домогтися зупинки розвитку безпаливних – "зелених" джерел енергії. Мета - отримати більший вплив на Україну. Про це журналіст Юрій Бутусов заявив в ефірі програми Свобода слова з Савіком Шустером.

За його словами, в Україні у 2015 році був підписаний Національний план розвитку альтернативної енергетики, а в 2017 році підписана Енергетична стратегія України-2035, і попри проведену українськими та зарубіжними партнерами роботу, ці документи навмисне не виконуються на догоду Росії.

"На жаль, документи планування в Україні – це як піар. Вони живуть разом із тими, хто їх випустив, і швидко забуваються... А ціна яка відсутності цих стратегій? Ми воюємо з ворогом, у якого стратегія є. Росія намагається вдертися на наш енергоринок через Білорусь, через Російську Федерацію. Росія чинить на нас системний тиск на всіх фронтах. У кінцевому підсумку виявляється, що в цій війні є не просто наші збитки, а є ще реальна кров людей", - зазначив Бутусов.

Читати такожЯк уханская кажан підриває Росію

На думку журналіста, Україна живе без реальної енергетичної стратегії та вирішити проблеми, які накопичувалися 30 років, за один місяць не вийде. У результаті, говорить Бутусов, мільярди гривень збитків галузі та кредити, в т. ч. Енергоатому, доведеться покривати коштом платників податків.

"Це абсолютно надзвичайний стан в енергетиці. І я вважаю, що, звичайно, якщо знову ми будемо говорити та в переговорах (із РФ – ред.) якщо ми будемо шукати компроміси замість того, щоб чесно говорити про те, що відбувається, ось ці всі мільярди збитків знову будуть, як завжди, списані на державну компанію", - додав журналіст.

Як повідомлялося, імпорт з Росії був відкритий у вересні за ініціативи народного депутата Андрія Геруса. У 1 кварталі Україна імпортувала з РФ 54 млн кВт-год електроенергії і понад 150 млн кВт-год з Білорусі.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты