У Кравчука сделали опасный для Украины прогноз о вторжении России в Беларусь

Путин может устроить торг с Западом по Донбассу - Гармаш / Reuters

В Кремле еще не приняли окончательного решения по Беларуси, полагает Сергей Гармаш.

Росія може здійснити військове вторгнення у Білорусь, після чого у Володимира Путіна з'явиться можливість торгуватися із Заходом з питання російсько-українського конфлікту на Донбасі.

Про це заявив представник Донецька в делегації Києва у Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, у Москві поки що остаточно не визначилися з тим, чи варто Росії здійснювати військове втручання у внутрішньополітичну ситуацію у Білорусі. Однак Кремль може використовувати потенційний військовий конфлікт на території РБ, щоб торгуватися із Заходом з питання Донбасу.

"Якщо вона (Росія) вирішить увійти до Білорусі військовою силою, і це викличе міжнародний скандал, то тоді у Путіна буде торг. Він зможе торгуватися - або на Донбасі ми припиняємо конфронтацію конфлікту, але ви закриваєте очі на Білорусь, або отримуєте два конфлікти - у Білорусі і на Донбасі", - підкреслив Гармаш.Читати такожРосія відправляє армію і техніку у Білорусь: стало відомо про плани Москви

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты