Украина готова ударить санкциями по режиму Лукашенко

Киев призывают ввести санкции против чиновников и бизнесменов из окружения Лукашенко / Reuters

Киев пока не вводил санкции против топ-чиновников и крупных бизнесменов из Беларуси, напомнил Алексей Гончаренко.

Глава уряду України Денис Шмигаль доручив Міністерству закордонних справ, Державній прикордонній службі та Міністерству економіки вивчити можливість запровадження санкцій проти оточення невизнаного білоруського президента Олександра Лукашенко, йдеться у відповіді Шмигаля на звернення нардепа Олексія Гончаренка. Документ опубліковано парламентарієм в його Telegram-каналі.

"Направив звернення до Шмигаля про те, що зараз і Європейський Союз, і Великобританія, і США впроваджують санкції проти білоруських чиновників і бізнесменів, які близькі до режиму Лукашенка. Україна, разом з тим, не продовжує свою санкційну політику і своїм мовчанням, по суті, підтримує режим Лукашенка", - написав Гончаренко.

Зокрема, депутат акцентував увагу на тому, що Київ не впровадив санкції проти олігарха з Білорусі Миколи Вороб'я – власника ПрикарпатЗахідтранс, якого він назвав "гаманцем Лукашенка і Медведчука". Крім того, під санкції не потрапили великі білоруські чиновники, у яких є активи і банківські рахунки на території України.

У відповіді Шмигаля зазначено, що МЗС, Міністерство економіки і Держприкордонслужба повинні розглянути це питання.Читати також"Тонни зброї через Україну": Лукашенко оголосив про затримання банди у Білорусі

"На ваше звернення стосовно можливості внесення на розгляд Ради нацбезпеки і оборони України пропозицій про застосування санкцій до білоруських осіб повідомляємо, що МЗС, Мінекономіки та Адміністрації Держприкордонслужби доручено розглянути порушені питання", - підкреслюється в документі.

Відносини України та Білорусі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты