В МИД Украины назвали главную опасность союза Беларуси и России

Кулеба рассказал о союзе России и Беларуси / УНИАН

Кулеба обеспокоен тем, что кризис подталкивает белорусов все ближе к РФ.

Криза в Білорусі підштовхує країну до зближення з РФ, руху назустріч немає.

Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба на прес-конференції в Лісабоні, пише прес-служба відомства.

"Я вважаю, правильніше було б сказати, що криза підштовхує Білорусь до Росії, а не Білорусь і Росію один до одного. І моя пряма відповідь вам була би наступна: для України будь-яке посилення позицій Росії в Білорусі є загрозою національній безпеці. Україна зацікавлена в незалежній, суверенній Білорусі, де процвітають демократія і ринкова економіка. І ми будемо глибоко шкодувати, якщо в процесі цієї кризи ситуація в Білорусі зміниться на гірше", - сказав міністр.

Читати такожУ Мінську силовики пов'язали жінок на акції на підтримку Колеснікової

Відповідаючи на питання щодо білоруських опозиціонерів, які напередодні прибули на територію України, Кулеба нагадав про те, що Україна закрила кордон для іноземних громадян до кінця вересня - і все ж, зробила виняток для громадян Білорусі у зв'язку з ситуацією в їхній країні.

"Те, що сталося вчора - у нас були серйозні підстави вважати, що ці люди в'їхали в Україну не добровільно. Вчора я зробив дуже чітку заяву про те, що, хоча кордон України вільний і відкритий для громадян Білорусі, ми будемо жорстко реагувати на будь - яку спробу зловживати відкритістю України з боку білоруських або російських спецслужб", - підкреслив він.

Протести в Білорусі

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты