В Раде заработала сенсорная кнопка, запрещающая депутатам кнопкодавить

Депутаты уже протестировали сенсорную кнопку / Фото Reuters

В Верховной Раде появились видеокамеры для борьбы с кнопкодавством.

У Верховній Раді у вівторок, 2 березня, в залі пленарних засідань українського парламенту запрацювала сенсорна кнопка голосування, яка зчитує відбиток пальця. Також були встановлені додаткові відеокамери. Нововведення дозволять виключити неперсональне голосування, заявив спікер ВР Дмитро Разумков на початку засідання.

Парламентське засідання оголошено відкритим. У Раді зареєструвалися 275 нардепів. Перед початком роботи вони протестували роботу сенсорної кнопки.

Як повідомляє Telegram-канал Perepichka News, спочатку у депутатів виникли складнощі, проте тест пройшов успішно. Голосувати відтепер потрібно за допомогою двох рук, причому руку від сенсорної кнопки не можна відпускати допоки, доки не закінчиться процес прийняття рішення.

"Ті, у кого немає трьох рук, кнопкодавити точно не зможуть", - сказав парламентарій від Європейської солідарності Олексій Гончаренко.

Депутат Микола Скорик в Facebook пише, що обладнання, що забороняє неперсональне голосування, знаходилося у Раді з 2008 року. Однак система запрацювала тільки зараз. Як вважає нардеп, причиною такого рішення стали суперечності в лавах провладної фракції Слуга народу і розмови про заміну голови Верховної Ради.

"Впровадження сенсорної кнопки вимагатиме постійного фізичного знаходження кволої більшості в залі. А це не так просто. Але, знову ж таки, що б не було причиною, 12 років цього не робили, хоча все було готово, а він (Разумков, - ред.) зробив. На тлі суцільного божевілля влади, хоч якийсь плюс", - додав Скорик.

Кнопкодавство у Верховній Раді

G
M
T

Text-to-speech function is limited to 200 characters

Options : History : Feedback : DonateClose

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты