Сколько украинцев поддерживают президента Зеленского - опубликован свежий рейтинг

Социологи выяснили электоральные симпатии украинцев / REUTERS

Если бы во втором туре снова встретились Зеленский и Порошенко, то результаты выборов были бы такими же, как и год назад.

Рівень підтримки Володимира Зеленського - нинішнього президента України - становить близько 40%.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою Рейтинг.

Якби вибори президента України відбулися в середині травня 2020 року, то за Зеленського проголосували б 39,3% громадян (серед тих, хто буде голосувати і визначився з вибором).

Далі за рівнем популярності:

Підтримка інших кандидатів нижче 5%. При цьому близько 8% українців не визначилися з вибором.

Вибори президента - свіжа соціологія

Якби у другий тур сьогодні вийшли Зеленський і Порошенко, то, як і рік тому, 75% виборців підтримали б чинного президента, а 25% - проголосували б за Порошенка. Подібні результати були б і в разі виходу в другий тур Бойка і Тимошенко.

Опитування Соціологічної групи Рейтинг проводилося 12-13 травня 2020 року серед 3000 респондентів по всій Україні крім окупованих Росією територій. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 1,8%.
Як повідомляв Главред, раніше політичний оглядач Андрій Головачов заявив, що президент України Володимир Зеленський продовжуватиме неминуче втрачати свій рейтинг, після чого увійде у конфлікт як із суспільством, так і з українськими елітами.

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты