Умер Виктор Проскурин - биография, фильмография и личная жизнь актера

Виктор Проскурин / кадр из фильма Жестокий романс

Умер советский и российский актер Виктор Проскурин, который получил известность после советского фильма Большая перемена.

Радянський і російський актор Віктор Проскурін помер 30 червня 2020 у 68 років від тривалої хвороби.

Про смерть Віктора Проскуріна повідомила його п'ята дружина Ірина Хонда і російські актори.

"Дорогі мої, улюблені! 30.06.2020 помер Вітюша. Віктор Олексійович Проскурін. Мій чоловік. Мій друг. Я не знаю, що сказати, так як я поки в шоці. Все несподівано. Як будь-яка смерть. Царство небесне, мій дорогий... Нехай земля тобі буде пухом... Люблю тебе. Поважаю тебе.Я буду пам'ятати тебе завжди!Спасибі тобі за все. Твоя Хонда", - пише Ірина Хонда.

Віктор Проскурін - біографія

Проскурін відомий за ролями Геннадія Ляпишева у Великій перерві, купця Василя Вожеватова у фільмі Рязанова Жорстокий романс, братів-близнюків Шолто в Пригоди Шерлока Холмса і доктора Ватсона і багатьом іншим. У 1982 році він отримав звання заслуженого артиста, і знімався в кіно до 2020 року - аж до смерті.Читайте такожПомер Михайло Кокшенов - причина смерті, біографія та фільмографія актора

Народився Проскурін в Атбасарі в 1952 році, його батько - етнічний казах. Зіграв у першому фільмі - Орлята Чапая ще до вступу в театральний ВУЗ. Закінчив Щукінське училище, вступивши з другого разу. Пішов працювати в Театр на Таганці, і майже відразу перейшов до Московського театру Ленінського комсомолу. З 1988 року став грати в театрі імені М. Н. Єрмолової. У штаті театру числився з 1990 по 1994 рік. У серпні 2012 року остаточно покинув театр за власним бажанням, оскільки близько 20 років не виходив на сцену

Широку популярність він здобув завдяки ролі Геннадія Ляпишева у фільмі Велика перерва.Серед інших найвідоміших його ролей — капітан Олександр Блінов із Вийти заміж за капітана та інші.

Віктор Проскурін - родина

Перша дружина — Ольга Василівна Гаврилюк. З нею у них спільна дочка — Олександра Проскуріна, акторка.

Друга дружина — Тетяна Дербеньова (нині Якобсен), акторка, проживає в Данії (Копенгаген).

Третя дружина — Світлана Проскуріна (Колганова), режисер.

Четверта дружина — Ірина Смурова, акторка.

П'ята дружина — Ірина Хонда.

Віктор Проскурін / Facebook Ірина Хонда

Віктор Проскурін - аварія і хвороба

У 90-х Віктор Проскурін потрапив в аварію і отримав сильні травми, в тому числі розрив печінки. до лікарні його привезли в реанімацію, але все ж змогли врятувати. Його третя дружина Світлана постійно була поруч з ним. П'ять років вона допомагала чоловікові вибратися, і Віктор одужав, хоча довго ще ходив з паличкою.

Однак, вже будучи одруженим на Ірині Хонді, Віктор Проскурін захворів на рак, з яким успішно боровся - хвороба вдалося перемогти, і наступила ремісія.

Однак, в 2020 році його здоров'я серйозно погіршився на тлі всесвітньої пандемії. У нього розвинулася хронічна обструктивна хвороба легень, яка привела до смерті.

"У Віті була хронічна обструктивна хвороба легень - ХОЗЛ. Трапився черговий напад. Вітю відвезли в лікарню. Там він помер вчора. Я не медик, не можу сказати, через що з'являється ХОЗЛ. Є думка, що одна з причин - це куріння ", - розповіла Хонда КП.ру.

Віктор Проскурін - фільмографія

Телеспектаклі:

Озвучування:

Озвучування мультфільмів:

Автор: Александр Галайда
Новости сейчасКонтакты