Какой браузер лучше выбрать: сравниваем пять самых популярных вариантов

Какой браузер самый лучший: сравнение популярных браузеров / Systweak Blog

У Chrome появились достойные конкуренты? Они были всегда, вопрос лишь, который из них быстрее и удобнее.

Який браузер найкращий? Важко дати однозначну відповідь. Пов'язано це в першу чергу з тим, що кожен додаток для серфінгу в інтернеті у чомусь дуже схоже на свої аналоги. Звичайно, вони мають власні переваги та недоліки, які можуть варіюватися вже від вимог користувача і його переваг.

Однак не варто забувати про банальні смаки людей і про те, що недолік для одного може бути користь для іншого.

У цьому разі, для того, аби визначити дійсно еталонний браузер, необхідно проаналізувати виконання стандартних функцій, які очікуються від програми, а також підтримку сучасних тенденцій у розвитку технології.

Нижче наведено список найбільш популярних і найкращих, на думку експертів і користувачів, браузерів, які дійсно по праву заслужили своє визнання.

Google Chrome

Google Chrome – справжній мастодонт на ринку браузерів і за сумісництвом один з найпопулярніших виборів користувачів у більшості країн. Додаток гарантує максимально високу продуктивність, взаємодіючи з сучасними сайтами та іншим контентом, зручний і продуманий інтерфейс, який відкриває доступ до всього потрібного функціоналу. Крім того, браузер заслужено входить до переліку найбільш безпечних додатків для роботи в Інтернеті.

Користувачі, які щодня використовують сервіси Google або володіють пристроями на операційній системі Android, відзначають зручність синхронізації різних девайсів в рамках одного облікового запису. Можливість офлайн-роботи, доступність всіх функцій і своєчасні повідомлення про будь-які дії роблять Google Chrome відмінним вибором для зв'язування всіх своїх приладів в одну єдину систему.

Переваги браузера Google Chrome:

Але не без ложки дьогтю - все частіше і частіше користувачі починають помічати недоліки у використанні Google Chrome. По-перше, помічаються провисання програми, у випадках використання зайвої кількості вкладок і розширень (середньостатистичний користувач рідко стикається з такою проблемою). По-друге, Google можуть відстежувати дані Користувача. Справедливості заради, дана тенденція простежується майже у всіх браузерах і навіть сайтах, а тому відмовлятися від Chrome з цієї причини як мінімум нелогічно.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox нітрохи не поступається своєму попереднику браузер, який за деякими параметрами навіть перевершує Google Chrome. Однак в силу настільки малого розголосу, браузер практично пропав з уваги, і здебільшого використовується користувачами-старожилами які не люблять перескакувати від одного браузера до іншого.

По продуктивності Mozilla Firefox показує дуже хороші результати, а тому гарантується максимально швидке завантаження сторінок. У деяких тестах, таких як WebGL, asm.JS браузер видає найкращі показники серед своїх аналогів. Причому не на кілька пунктів, а в цілих півтора-два рази.

Можливостей для розвитку в Mozilla існує не менше, а іноді та більше ніж в Chrome. При цьому даний браузер повністю автентичний і не копіює функції з продукту від Google, як до того ж Firefox з більшою поважністю ставиться до даних користувача і не збирає інформацію в масштабах Google Chrome.

Переваги браузера Mozilla Firefox:

Microsoft Edge

Браузер Microsoft Edge, який Microsoft розробила як спадкоємець Internet Explorer, довгий час вважався лише способом завантажити інший нормальний браузер. Але за останні пару років ситуація кардинально змінилася і станом на сьогодні є другим за популярністю браузером у всьому світі.

Microsoft Edge – це вбудований браузер в пакет операційної системи Windows 10. З 2020 року, він поставляється на базі Chromium, чим тільки приваблює нових користувачів. Звичайно, продукт не такий популярний в широких масах, проте всі свої функції виконує в повному обсязі. Відносно висока продуктивність, а також зручність інтерфейсу роблять цей браузер гідним рішенням для інтернет-серфінгу.

Opera

На початку свого шляху, Opera був браузером на власному движку, проте розвиток технологій змусило розробників перейти на набираючий популярність Chromium. У зв'язку з цим, Опера якоюсь мірою втратила свою автентичність і являє собою все ті ж функції, які зустрічаються і в попередніх варіантах браузерів.

Безумовно, як і будь-який інший браузера, Opera має і ряд своїх унікальних напрацювань. Зокрема, серед відмінних додаткових можливостей для звичайного інтернет-оглядача можна виділити:

Brave

Про браузер Brave ми детально розповідали в одній з наших попередніх статей. Brave був розроблений колишнім технічним директором Mozilla Corporation. Ця людина прославився як творець дійсно вартих продуктів. Наприклад, він один з творців одного з найпопулярніших мов програмування – JavaScript. Сам же браузер Brave – це продукт на відкритому вихідному коді.

Додаток оснащений функціями автоматичного блокування реклами, а також оптимізовано для роботи на слабших машинах. Користувачі помічають хорошу продуктивність, якщо порівнювати Brave з конкурентами.

Brave також пропонує своїм користувачам можливість отримувати криптовалюта за перегляди внутрішньобраузерної реклами. Попри те, що технологія даного додатка вельми молода, користувачі прихильні до нього. Є безліч позитивних відгуків, в яких відзначена висока продуктивність, швидкість завантаження, а також просто зручність при роботі.

Раніше ми розповідали, як видалити свою сторінку в Instagram, і що робити, якщо захочеться її відновити.

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты