Microsoft планирует радикальное изменение Windows: что нового появится в культовой ОС

Microsoft глобально переработает внешний вид Windows / Reuters

Microsoft готовит крупное обновление для Windows 10 в 2021.

З року в рік компанія Microsoft оновлює і намагається всіляко розвивати свою культову операційну систему. В кінці минулого року повідомлялося, що плануються глобальні зміни в інтерфейсі Windows, проте тепер опис однієї з вакансій компанії підтвердив цю інформацію.

Microsoft веде пошук кандидата, який займеться глобальною візуальною зміною операційної системи Windows. Розробники хочуть привернути увагу нових користувачів, представивши всім найпродуманішу, зручнішу і "омолоджену" операційну систему.

Вже у 2021 році Windows отримає оновлення, яке має привабливу назву Sun Valley". Звичний інтерфейс буде глобально змінений, він буде більш продуманим і єдиним. Зміни торкнуться, зокрема, головного меню, вбудованих програм і провідника Windows.

Компанія вже якийсь час допрацьовує поточну версію Windows, але, по всій видимості, з глобальним апдейтом всі ці напрацювання повністю замінять.

Windows 10 стартове меню / Microsoft

Днями також стало відомо про плани компанії, пов'язані з повною відмовою від паролів у своїй продукції. Очікується, що всі клієнти Microsoft зможуть перестати їх використовувати вже у 2021-му.

Команда MISA (Асоціація інтелектуальної безпеки Microsoft) спільно з іншими партнерами запустять портал реєстрації, де всі користувачі зможуть управляти своїми обліковими даними без пароля. Компанія сподівається, що більшість користувачів перейде на технологію безпарольної аутентифікації у 2021 році: "Поки паролі існують, їх можна вкрасти. Так давайте відмовимося від них зовсім?", – каже Microsoft.

Подробиць про проєкт мало, відомо лише що він буде свого роду менеджером паролів. Крім того, зовсім скоро фахівці Microsoft зможуть показати свої напрацювання по створенню нових програмних інтерфейсів і призначених для користувача додатків (або порталів) для роботи з апаратними FIDO-ключами.

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты