Пользователи сервиса EGS начали сообщать о странном поведении процессоров AMD: что известно

AMD Ryzen 7 Pro / Wccftech

Лаунчер EGS нагружает процессоры Ryzen даже в режиме простоя.

На підвищення температури при запущеному додатку Epic Games Launcher звернули увагу численні користувачі Reddit. Відповідна гілка набрала близько 11 тисяч голосів і більше тисячі коментарів.

Журналісти порталу HotHardware вирішили вивчити дане питання. Їх тести вказали на те, що клієнт EGS дійсно підвищує навантаження на процесор, яка зберігається, навіть коли користувачі не запускають гру і не стягують оновлення. В рамках тесту також були перевірені інші сервіси з продажу ігор – вони працювали штатно і не створювали додаткового навантаження в режимі простою.

При використанні утиліти для моніторингу мережевого трафіку з'ясувалося, що лаунчер EGS і пов'язані з ним процеси відправляють дані через однакові проміжки часу на два десятки серверів. Протягом години було відправлено більш як 514 Кбайт даних, що приблизно в 14 разів більше, ніж за той же часовий інтервал переслано додатком Steam і GeForce Experience.

Журналісти VideoCardz, своєю чергою, звернули увагу ще на один момент. Лаунчер EGS досить сильно навантажує відеокарту, якщо сам знаходиться в розгорнутому стані. Навантаження може доходити до 10%, навіть якщо в ньому нічого не відбувається. Ймовірно, це пов'язано з поганою оптимізацією програми.

Лаунчер EGS споживає ресурси процесорів навіть без запуску ігор / VideoCardz

Втім, складно сказати напевно, в чому саме проблема підвищеного навантаження: винен або неоптимізований код, або EGS займається прихованою фоновою активністю. Так чи інакше, на поточний момент немає розв'язання даної проблеми – можна лише порадити:

Нагадаємо, що наразі в магазині Epic Games Store проходить новорічний розпродаж і щоденна роздача ігор. Сьогодні геймерам роздають мегапопулярний симулятор виживання Stranded Deep, який розповість про пасажира літака, який дивом вцілів після авіакатастрофи.

Забрати тайтл можна до 29 грудня 18:00 за Києвом, а потім йому на зміну прийде новий проєкт. Якщо вірити "злитому" в Мережу списку, завтра користувачі Epic Games Store отримають незвичайну карткову гру Solitairica, яка об'єднала в собі два абсолютно різних жанри.

Автор: Денис Пономаренко
Новости сейчасКонтакты