Авиакатастрофа под Чугуевом: Суд отпустил под личное обязательство командующего Воздушных сил ВСУ Дроздова

Сергей Дроздов заявил, что своей вины не признает / УНИАН

Печерский суд Киева отказал в удовлетворении ходатайства прокуратуры о круглосуточном домашнем аресте.

Командувача Повітряних сил ЗСУ Сергія Дроздова, якого підозрюють у недбалості, що призвела до катастрофи літака Ан-26 і загибелі 26 військовослужбовців, відпустили під особисте зобов'язання.

Відповідне рішення ухвалив Печерський суд Києва. У задоволенні клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт було відмовлено, передає Hromadske.

За даними слідства, Дроздов в 2018 році затвердив тимчасовий курс для льотчиків, в якому вказувалася можливість для курсантів 5-го курсу в двох вправах виконувати польоти конвеєром на літаках Ан-26. Однак, це рішення не було затверджено заводом виробником, як цього вимагає процедура.

Таким чином, на думку слідства, Дроздов створив неправдиве уявлення військовослужбовців в Харківській області про легальне та безпечне використання польотів конвеєром у курсантів та інших курсів, і в інших вправах. Така практика мала місце з квітня 2018 року по вересень 2020 року, навіть якщо це не було передбачено плановим таблицями польотів і дозволами виробників літаків.

Також слідство стверджує, що Дроздов 1 березня 2019 року затвердив триступеневу концепцію системи льотної підготовки курсантів льотного факультету, а також у лютому 2020 року затвердив рішення, яким передбачено "здійснення спільної підготовки курсантів льотчиків і курсантів штурманів на літаку Ан-26 за рахунок палива, яке виділялося на підготовку курсантів льотчиків". Це, на думку слідства, і призвело до того, що на борту перебувала більша кількість курсантів.

Адвокати Дроздова просили залишити клопотання без задоволення, підкреслюючи, що підозра і ризики є необґрунтованими.

Сам Дроздов заявив, що своєї провини не визнає. За його словами, спільні навчання не були заборонені та практикувалися останні 29 років. Також командувач зазначив, що головна проблема в повітряних силах - це недостатній контроль за керівниками на місцях, оскільки "це ланка середнього управління". За словами Дроздова, над цим питанням зараз працюють.

Читати також"Справу Ан-26 не вдасться зам'яти": Зеленський прокоментував розслідування катастрофи​

Авіакатастрофа Ан-26 - про що повідомлялося раніше:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты