Посещение хасидами Умани: Аваков озвучил решение Кабмина

Хасидам запретили ехать в Умань

Министр добавил, что ежегодно в Умань приезжает от 30 до 50 тыс. хасидов из разных стран.

Кабмін підтримав ініціативу МВС України щодо заборони відвідування Умані хасидами під час святкування єврейського Нового року (Рош ха-Шана - ред.) у 2020 році.

Такі обмеження пов'язані з погіршенням ситуації з коронавірусом в Україні. Про це з посиланням на главу МВС Арсена Авакова повідомляє прес-служба відомства.

За словами Авакова, спалах коронавірусної інфекції став причиною для схвалення такого рішення.

"Ми заслухали доповіді профільних міністрів на уряді та прийшли до висновку, що епідеміологічна ситуація в країні та світі не дозволяє організовувати та проводити масові заходи, тим більше за участю іноземців", - сказав він.

Читати такожВ Умані не хоче приймати паломників-хасидів через пандемію Covid-19

Аваков додав, що щорічно до Умані приїжджає від 30 до 50 тис. хасидів із різних країн, які протягом трьох днів святкують і проводять різні релігійні обряди, відвідують святі місця. Такий формат масового заходу під час пандемії створює величезні ризики поширення вірусу.

Крім того, за словами глави МВС, аналогічної домовленості відомство досягло з представниками Української православної церкви і Православної церкви Московського патріархату, які відмовилися від проведення Хресної ходи через пандемію.

Як раніше повідомлялося, в Умані коронавірус виявили у шестимісячного малюка. Дитину відразу доставили до інфекційної лікарні.

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты