Кулеба объяснил, почему Украина никогда не войдет в "русский мир"

Дмитрий Кулеба / УНИАН

Руководитель МИД Украины Дмитрий Кулеба в рамках совместного брифинга с генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом сделал несколько громких заявлений.

Керівник українського Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив - Україна належить до західного світу і ніколи не приєднається до "російського світу". Про це дипломат заявив у рамках спільного брифінгу з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом.

"Росія повинна зрозуміти, що Україна належить до світу демократії, до західного світу. І захід не дозволить Україні зруйнувати демократію і суверенітет України. Це дуже простий меседж, який наші друзі і партнери можуть донести Росії. Україна ніколи не стане частиною "русского мира"", - сказав Кулеба.

Крім того, дипломат закликав НАТО вплинути на введення нового раунду санкцій, які збільшать ціну російської агресії для Кремля.

"На операційному рівні потрібні заходи, які будуть стримувати Росію і її агресивні наміри. Це може бути новий раунд санкцій, які піднімуть ціну російської агресії, це може бути пряма підтримка, спрямована на посилення української обороноздатності", - сказав він.

Читати такожКулеба назвав умову, за якої ЗСУ відкриють вогонь на Донбасі

Ситуація на Донбасі - про що раніше повідомлялося:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты