Метинвест рассказал об экопроектах в Мариуполе

ММК им.Ильича / metinvestholding.com

В экологические проекты компания вложила 15 миллиардов гривен.

За останні 8 років група "Метінвест" реалізувала в Маріуполі понад 40 екологічних проектів, в які було інвестовано 15 млрд 350 млн гривень. Про це стало відомо в ході засідання постійної комісії Маріупольської міськради з питань екології та охорони навколишнього середовища, пише Обозреватель.

У компанії проводиться моніторинг викидів забруднюючих речовин в атмосферу і водойми, розповіла начальник відділу охорони навколишнього середовища меткомбінату "Азовсталь" Групи Метінвест Лілія Будревич.

"Ми покроково і планомірно йдемо до чистої металургії в Маріуполі", - зазначила Будревич.

Одним з наймасштабніших проектів Метівеста стало виведення з експлуатації тих об'єктів меткомбінатів, які генерували найбільші обсяги забруднень - нагрівальні колодязі, деякі цехи агломерації, коксові батареї і доменні печі.

Крім того, ММК імені Ілліча і "Азовсталь" повністю відмовилися від застарілого "брудного" мартенівського виробництва.

"Завдяки реалізації найбільшого в історії України екопроекту на ММК ім.Ілліча вдалося знизити викиди пилу на 90%, а сірки - на 46%. Домогтися цього вдалося завдяки проведенню реконструкції газоочисних установок із заміною системи очищення", - повідомили в компанії.

На ряді доменних печей були змонтовані і введені в експлуатацію системи пилоподавлення азотом, а в 2020 році виконано будівництво аспіраційних систем ливарного двору. Також була виконана реконструкція газоочисток конвертерів №1-3 і систем аспірації та очищення викидів міксерного відділення. Також на постійній основі виконується переробка металургійних шлаків.

За словами представників компанії, реалізація цього проекту тривала 7 років, в нього інвестували понад 160 млн дол.

Ряд екологічних проектів реалізовано і на МК "Азовсталь" під час реконструкції доменної печі №3. За рахунок переведення на замкнуті оборотні цикли систем охолодження третьої і четвертої доменних печей також був знижений забір свіжої морської води і навантаження на шламонакопичувач.

Крім того, був проведений капітальний ремонт доменної печі №4 із заміною електрофільтру на рукавний.

У конвертерному цеху введена установка відділення ділянки сипучих і феросплавів і виконана реконструкція системи аспірації міксерів №1,2 з установкою сучасного рукавного фільтра. У коксовому цеху виконана реконструкція пилоочисної установки. Постійно проводиться очищення стічних вод коксохімвиробництва, що подаються на гасіння коксу. А щоб знизити рівень впливу на акваторію Азовського моря, виконано капітальний ремонт земснаряда, що забезпечує роботу шламонакопичувача.

Автор: Олег Макаров
Новости сейчасКонтакты