«Мы не папуасы»: Милованов резко обратился к МВФ, обвинив фонд в обмане Украины

Тимофей Милованов / УНИАН

Бывший министр экономики заявил, что МВФ поставил в сложную ситуацию Владимира Зеленского и украинскую делегацию во время визита в ОАЭ.

Радник голови Офісу президента, колишній міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що Міжнародний валютний фонд нібито порушив слово та повідомленням про завершення роботи своєї місії в Україні створив негативний фон для візиту президента Володимира Зеленського та української делегації в Об'єднані Арабські Емірати.

За його словами, МВФ пообіцяв надати Україні пресрелізи перед публікацією, однак не зробив цього, передає Громадське.

"Нас десь обдурили, але обдурили тактично, поставили в складну ситуацію, коли ми прилетіли в Емірати з цією негативною новиною щодо місії, яку розтягнули російські ЗМІ, і це відчувалося в Еміратах", – сказав радник голови ОП.

Милованов зазначив, що на той момент української позиції ще не було. Пресрелізи МВФ пройшли по всіх новинах, включаючи російські.

"Був вакуум, і його заповнили російською пропагандою", - заявив він.

Ексміністр зазначив, що Міжнародний валютний фонд повинен дати відповідь, чому повідомив про завершення роботи саме перед візитом в ОАЕ української делегації.

"Відповіді немає і, по суті, вони не повинні її давати, але питання залишається відкритим – випадковість це чи ні... Ми не папуаси, і нас не можна ганяти і обманювати", – резюмував Милованов.

Як повідомляв Главред, 14 і 15 лютого президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою здійснили офіційний візит до Об'єднаних Арабських Еміратів.

У рамках офіційного візиту до Об'єднаних Арабських Еміратів президент України Володимир Зеленський зустрівся зі наслідним принцом Абу-Дабі, шейхом Мухаммадом бін Заїдом Аль Нахайяном. За результатами зустрічі було підписано низку двосторонніх документів.

Читати такожЕксперт спрогнозував, як довго Україна зможе протягнути без кредиту МВФ

Співпраця України і МВФ - про що раніше писав Главред:

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты