На Хмельнитчине банда напечатала фальшивые пятисотки на сотни тысяч гривен

Правоохранители изъяли фальшивые деньги / mvs.gov.ua

Копы взяли фальшивомонетчиков. Им грозит до 10 лет лишения свободы с конфискацией имущества.

В Хмельницькій області банда фальшивомонетників виготовила сотні тисяч підроблених гривень. Переважно це була національна валюта номіналом у 500 гривень. Зловмисників викрили правоохоронці.

Як повідомляє пресслужба МВС, організаторами банди були 38-річний житель Хмельницького району, який відбував покарання за умисне вбивство і в кримінальному світі має статус так званого "смотрящего", а також 32-річний одесит, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне поводження зі зброєю.

У Хмельницькому, Одесі та Одеській області вони підібрали собі виконавців – в основному це були раніше судимі громадяни. У банді були чітко розподілені ролі: одні займалися виготовленням фальшивих купюр, інші - їхнім перевезенням, треті - збутом.

Правоохоронці провели 18 санкціонованих обшуків у двох областях. Вилучили сотні тисяч фальшивих гривень, а також купюри іноземних валют, спеціальні кліше, обладнання для виготовлення фальшивих грошей, зброю, наркотики.

Під час обшуків копи виявили фальшиві гроші, зброю, наркотики / mvs.gov.ua

Частині фігурантів слідчі вже повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, збут підроблених грошей) Кримінального кодексу України, а одному з них ще й за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів) КК України.

Підозрюваним може загрожувати до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. На період досудового розслідування суд взяв зловмисників під варту з можливістю внесення застави у розмірі понад 180 тис. гривень.

Підозрюваним може загрожувати до 10 років позбавлення волі / mvs.gov.ua

Нагадаємо:

Новости сейчасКонтакты