Налог на Google и не только: в Кабмине раскрыли детали законопроекта

Налог на Google и не только: в Кабмине раскрыли детали законопроекта

Закон не будет распространяться на рядовых пользователей соцсетей и поисковиков, утверждает Александр Ткаченко.

Прийнятий Верховною Радою у першому читанні законопроект № 4184 про "податок на Google" повинен ліквідувати ситуацію, за якої світові технологічні корпорації, на відміну від українських компаній, не сплачують податок на додану вартість. Податок буде сплачувати корпорація, закон не має відношення до пересічних користувачів соціальних мереж або пошукових систем.

Міжнародні корпорації сплатять податок на ПДВ за надання переліку послуг, серед яких продаж ігор, платний доступ до електронних ресурсів та надання рекламних послуг в Інтернеті, розповів у своєму Telegram-каналі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За словами міністра, після прийняття закону Україна зможе отримати близько 3 мільярдів гривень податкових надходжень на рік.

Які послуги можуть потрапити під оподаткування

Читати також"Різке зростання цін товарів і послуг": податок на Google загрожує українцям неприємними сюрпризамиТкаченко підкреслив, що податок на додану вартість на надання цифрових послуг в Україні стане нововведенням для держави, проте не здивує світові корпорації, тому що такі вимоги існують у багатьох розвинених країнах.

"Податок на Google – новини

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты