На Банковой сторонники Стерненко устроили штурм, начались задержания

Сторонники Стерненко собираются под ОПУ

Под Офисом президента произошли столкновения на акции из-за Сергея Стерненко.

Прихильники активіста Сергія Стерненко зібралися біля Офісу президента, щоб провести акцію протесту проти незаконного вироку активісту, після чого почалися зіткнення з силовиками.

На територію Офісу президента нікого не пускають. Пояснюють тим, що там ремонт. Люди зібралися біля входу на територію.

Люди вимагають звільнити активіста, якого сьогодні засудили до 7 років в'язниці.

Учасники протесту скандують "Свободу Стерненку!", а також вигукують гасла "Свободу патріотам!", "Аваков чорт", " Зелю геть!".

Між протестувальниками і силовиками відбулися зіткнення, останні у відповідь пустили сльозогінний газ.

Вхід на територію Офісу президента охороняють чотири шеренги правоохоронців у спецобмундуванні. Також безпосередньо біля ОП знаходяться близько 100 правоохоронців.

"Протистояння посилюється. Спершу один з протестувальників кинув фаєр на голови силовикам. Далі полетіли інші фаєри, які правоохоронці стали кидати назад у натовп протестувальників", - повідомляє Telegram-канал PavlovskyNews.

Зазначимо, акції на підтримку активіста Стерненка сьогодні проходять не тільки в Києві. Подібні заходи організували щонайменше у 10 містах України. Зокрема, звільнення Стерненка вимагали у Харкові, Львові, Сумах, Вінниці, Ужгороді та Івано-Франківську.

У столичній поліції заявили, що правоохоронці будуть "негайно реагувати на провокації".

"Правоохоронці в межах своєї компетенції і відповідно до вимог законодавства негайно реагують на всі провокації. Закликаємо організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства та не порушувати громадський порядок", - додали в поліції.

Пізніше в Нацполіціі повідомили, що в ході протистояння під Офісом президента затримано 17 осіб. Відкрито кримінальну справу - за опір співробітникам правоохоронних органів.

Крім того повідомляється, що кілька поліцейських отримали опіки від фаєрів і газових балончиків.

Справа Стерненко - про що раніше повідомляв Главред:

Новости сейчасКонтакты