Политолог рассказал, как спецслужбы подставляют Зеленского из-за подозрения Шарию

Подозрение Шарию объявлено по двум статьям Уголовного кодекса Украины / Шарий.net

По словам Золотарева, на рейтинг Владимира Зеленского может значительно повлиять объявленное подозрение в госизмене Анатолию Шарию.

Політолог Андрій Золотарьов розповів, як оголошена підозра СБУ блогеру Анатолію Шарію у державній зраді вплине на рейтинг президента Володимира Зеленського.

Як заявив політолог Главреду, враховуючи низький рівень довіри до правоохоронних органів і те, що СБУ неодноразово оскандалювалося, самому Шарію в цьому випадку нічого не загрожує.

"Тим не менш, з урахуванням раніше поданого позову про скасування реєстрації партії Шарія на місцевих виборах, вся ця історія складається в негативний для президента кейс. В даному випадку спецслужба підставляє президента, так як до самого Шарія вона навряд чи дотягнеться, але осад залишиться і інформаційний фон явно буде не на користь Зеленського, оскільки держзраду Шарія звернуть в мінус як патріотично налаштована публіка, так і різні медіа і блогери, які близькі до ОПЗЖ. Тобто вдаривши по каналах Медведчука санкціями і фактично їх закривши, потрібно було звернутися і до медіа Порошенка. Адже зараз це не принесе президенту нічого, крім негативу", - каже політолог.

Читати такожСБУ завела справу проти скандального блогера Шарія

За слова Золтарьова, партії Шарія в будь-якому випадку може створити перешкоду для участі у виборах.

"Коли в офіс будь-якої партії заходять "люди в цивільному", це деструктивно позначається на її діяльності. Але навіть у разі заборони партії Шарія, ніщо не заважає її перереєструвати - в Україні зареєстровано понад 300 партій і серед них повно диванних. Тому партія надалі може мати видозмінену назву або бути зареєстрована", - говорить Золотарьов.

Анатолій Шарій - про що раніше повідомляв Главред

Анатолій Шарій

42-річний Анатолій Шарій - відеоблогер, в минулому працював журналістом. Народився і до 2012 року проживав у Києві. Нині лідер політичної партії Партія Шарія, відомий своєю проросійською позицією.

Сам відеоблогер ці твердження заперечує і називає себе медіаекспертом.

Відеоблогер у своєму YouTube-каналі і в ефірах ЗМІ ретранслює тези Кремля щодо України і пропаганду, нерідко займався дискредитацією української мови, державних символів, публікував фейкові дані.

У 2013 році Шарія в Нідерландах заарештував Інтерпол за запитом української влади. Однак в його екстрадиції Україні відмовили.

За даними СБУ, свої відео Шарій створює для дискредитації України в інтересах російських спецслужб.

Автор: Мария Тупик
Новости сейчасКонтакты