"Происходит что-то страшное": в Крыму пересохла река, питавшая водохранилище

В Крыму пересохла еще одна речка

По информации местных жителей, к середине сентября небольшое количество воды в реке Танасу еще было, но в третьей декаде сентября русло высохло.

В окупованому Криму тривають проблеми з питною водою - цього разу в Білогірському районі пересохла Річка Танасу-притока річки Біюк-Карасу, води якої наповнювали Білогірське водосховище. Крім цього, обмілів і висох прісноводний ставок неподалік.

Про це повідомляє Крим.Реалії у суботу, 26 вересня.

За інформацією місцевих жителів, до середини вересня невелика кількість води в річці Танасу ще була, але в третій декаді вересня річище пересохло.

Крім того, в селі Кирпичне Білогірського району вперше за багато років повністю висох ставок, який служив водопоєм для худоби та місцем риболовлі для жителів навколишніх населених пунктів.

Читати такожЧому люди скоро почнуть тікати з Криму

"Дуже посушливий і спекотний вересень добиває збережені водні об'єкти. Цього місяця висохла не тільки річка Танасу, а й наш ставок. Такого не пам'ятають й старожили. Колодязі теж порожніють. Відбувається щось страшне і це лякає нас. З кожним днем ми все більше стурбовані ситуацією з водою", – розповів житель села Кирпичне, який не назвав своє ім'я із міркувань безпеки.

Засуха в Криму - що було раніше:

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты