Птица повредила двигатель: вертолет ВСУ экстренно приземлился в поле

Вертолет едва не потерпел катастрофу из-за птицы в двигателе / Фото: Facebook/Генеральный штаб ВСУ

Пилоты успешно осуществили посадку.

Вертоліт Мі-8 бориспільської Бригади транспортної авіації Повітряних сил ЗС України увечері 21 квітня здійснив вимушену посадку і необладнаному місці в зв'язку з форс-мажорними обставинами.

Як повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ, у вертольота відмовив один з двигунів, який пошкодив птах, що залетів.

Поблизу населеного пункту Іванків Київської області пілоти змогли на одному двигуні успішно посадити вертоліт прямо у відкритому полі. Слід зазначити, що в результаті інциденту ніхто не постраждав, і вертоліт не отримав жодних ушкоджень.

Екіпаж у цей день відпрацьовував планові польоти на гранично малих висотах. Пілоти робили вправи з курсом бойової підготовки на групову злітаність у складі пари.

«Як діяти в таких нештатних ситуаціях льотчики добре знають, тому завдяки навченості екіпажу Мі-8 успішно здійснив вимушену посадку на одному двигуні. Для цього командир візуально вибрав місце в польовий місцевості поблизу населеного пункту Іванків Київської області і посадив машину», - сказано в повідомленні.

/ Фото: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ

Потім пілоти, полагодив двигун, знову підняли вертоліт в небо, і він своїм ходом долетів до місця постійної дислокації. Перед польотом військові інженери провели перевірку всіх систем. Зараз вертоліт знаходиться у відмінному технічному стані і готов до польотів.

Як раніше повідомлялося, масштабні пожежі, які до цих пір продовжують вирувати в Житомирській області, вже встигли завдати шкоди Україні майже на 25 млн гривень.

Нагадаємо, в зоні відчуження триває гасіння чотирьох осередків пожежі, рятувальники залучили гелікоптери і пожежний потяг Укрзалізниці для ліквідації пожежі в Житомирській області.

Новости сейчасКонтакты