Тука объяснил, для чего Зеленский ударил по Медведчуку

Владимир Зеленский нанес санкционный удар по куму Владимира Путина с конкретной целью, считает Георгий Тука / УНИАН

Власти Украины наказали Медведчука санкциями, чтобы ослабить его влияние, полагает экс-чиновник.

Влада України нанесла санкційний удар по очільнику політради партії Опозиційна платформа – За життя, куму президента Російської Федерації Володимира Путіна Віктору Медведчуку, щоб зруйнувати його монополію на комунікацію з керівництвом РФ.

Санкції в Україні проти Медведчука запровадили, щоб послабити його вплив і переключити увагу з нього як основного перемовника з російською стороною на когось із команди президента Володимира Зеленського, розповів ексзаступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на чаті в Главреді.

На думку співрозмовника, зокрема переговори з Росією може почати вести глава Офісу президента Андрій Єрмак.

"...Є потужний зовнішній гравець – Російська Федерація. Донедавна монопольно і дуже активно його інтереси в Україні представляв виключно Медведчук... санкції проти Медведчука – це лише спроба зруйнувати його монополію на комунікацію з російським керівництвом", – зазначив колишній чиновник.

Нагадаємо, після початку російської агресії проти України Віктор Медведчук та інші члени ОПЗЖ не раз літали до Москви, щоб зустрітися з керівництвом РФ.

Санкції проти Віктора Медведчука – що потрібно знати

Автор: Екатерина Присяжнюк
Новости сейчасКонтакты