В Харькове по заданию Президента начали строить новый корпус онкоцентра

На строительство нового лечебно-диагностического корпуса выделят 190,6 млн грн.

У Харкові розпочалося активне будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу онкологічного центру, що проводиться у межах програми Президента "Велике будівництво".

Наразі робочі почали монтаж першої колони нового корпусу, повідомляє пресслужба ХОДА.

“Наразі триває монтаж першої колони, від якої залежить уся конструкція нашого об'єкту. У конструкції в середньому 18 виробів. До цього проводили посилення, армування каркасу. Всі ці роботи велися і ведуться на цей час”, - зазначив заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам.

Також будівельники монтують баштовий кран, за допомогою якого будуть встановлювати змонтовані колони. Повідомляється, що на об’єкті працюють одразу три бригади. Згідно з планом програми “Велике будівництво”, цього року планують провести роботи першої та другої черги будівництва.

“Плануємо провести роботи з облаштування покрівлі, стінових огороджень, провести скління. Також планується монтаж газової котельні, щоб при додатковому виділенні коштів виконувати внутрішні оздоблювальні роботи та облаштування інженерних мереж”, - зазначив директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації Сергій Жуков.

На будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу виділять 190,6 млн грн. Гроші на реалізацію проєкту візьмуть частково з державного бюджету, а також з Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко раніше повідомив, що в другій половині цього року у рамках "Великого будівництва" має розпочатися реконструкція обласних лікарень. Також, згідно з планом програми на 2021 рік по всій Україні буде створено 177 сучасних приймальних відділень лікарень.

Автор: Андрей Софин
Новости сейчасКонтакты