В партии Зеленского объяснили санкционный удар РФ по “слугам народа”

Александр Качура / УНИАН

Стало известно, по какому принципу РФ провела последнее обновление санкционного списка.

Народний депутат від Партії Слуга народу Олександр Качура пояснив логіку санкцій, запровадженних РФ проти депутатів з його фракції.

Як пише він у своєму Telegram-каналі, Росія ввела санкції проти "слуг народу", які проголосували за Постанову про засудження агресії РФ проти України (№3068).

"Стало відомо, за яким принципом РФ провела останнє оновлення санкційного списку. 30 квітня 2020 р. ВРУ голосувала проект постанови про засудження агресії РФ проти України # 3068. Після проведеного аналізу стає зрозуміло, що ті, хто голосували "за" постанову, були включені в так званий санкційний список", - підкреслив нардеп.

Він також зазначив, що ті, хто не голосував або в цей момент їх картки не були в системі, не були на робочому місці, не включені в список.

Читати також"Дуже комічно": у слузі народу оцінили розширення санкцій РФ проти України

"Тобто російські чиновники діяли за радянським принципом, формально: включили всіх тих, хто голосував за постанову. Конспірологічні історії про те, що вони глибоко аналізували діяльність кожного народного депутата, не підтвердилася", - додав Качура.

Раніше радник глави офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що нові санкції РФ є спробою повернутися в події п'ятирічної давності.

Він упевнений, що санкції Росії ніяк не вплинуть на українських чиновників і політиків: "Медійний же ефект також вкрай сумнівний. Скоріше, це виглядає анекдотично. І швидше за все, необхідно для посилення, скажімо так, істеризація власного населення".

Читати такожРозширення санкцій проти України: у МЗС звинуватили РФ в агресії

Раніше в РФ розширили санкційний список проти України. Всього в переліку значаться 849 фізичних осіб.

У список були додані, в тому числі:

Також туди потрапили депутати президентської фракції Слуга народу:

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Автор: Алексей Тесля
Новости сейчасКонтакты