В ВСУ рассказали, какие провокации готовит Россия на Донбассе

Спецподразделения РФ провоцируют ВСУ на открытие ответного огня - штаб ООС / @vysotskiy.ap

Усиление военного конфликта на Донбассе не исключается, считает Виктор Ганущак.

Спеціальні підрозділи РФ проводять підготовку провокаційних дій на Донбасі. Вони ставлять перед собою завдання завдати максимум втрат українському особовому складу. Російські спецпідрозділи використовуються для того, щоб спровокувати вогонь у відповідь і задіяти цю ситуацію в протистоянні на інформаційному полі. Про це заявив заступник командувача Об'єднаними силами, генерал-майор Віктор Ганущак.

Як повідомляє Укрінформ, військовий розповів про те, що надалі не виключається посилення російсько-українського військового конфлікту на Донбасі. Провокації противника триватимуть: російська сторона має намір завдати максимум втрат особовому складу українських військ.

"Будуть провокаційні обстріли, противник буде провокувати. У них стоїть завдання - завдати максимум втрат особовому складу. Це доводить снайперський вогонь, де застосовуються спецпідрозділи Російської Федерації безпосередньо", - стверджує Ганущак.Читати такожГенерал ЗСУ пояснив, чи готова армія повернути Донбас силою

Також він додав, що російські спецпідрозділи під час війни використовуються для того, щоб викликати вогонь у відповідь, після чого застосувати ситуацію в сфері інформаційної війни.

"Вони сюди заїжджають, вони відпрацьовують, а також іноді бойовики, які знаходяться в траншеях, не знають, що заходять фахівці і працюють окремо за завданнями керівництва 1-го і 2-го армійського корпусу. Завдання у них стоїть - завдати шкоди, щоб спровокувати вогонь у відповідь", - підкреслили в штабі Операції об'єднаних сил.

Ситуація на Донбасі

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты